Keittiövälineet ja -laitteet

Keittiö on paikka, jossa tulee vietettyä aikaa päivittäin. Siellä valmistetaan ruokaa ja leivotaan. Kaiken tämän helpottamiseksi markkinoilla on paljon laitteita, jotka mahdollistavat sellaisten asioiden tekemisen, jotka eivät olleet mahdollisia vielä parikymmentä vuotta sitten. Kotiin saa niin rasvakeittimiä kuin leipäkoneitakin. Olisiko näistä laitteista jokin sinulle tarpeellinen? Katsotaan, mitä kaikkea uskomatonta omassa keittiössä pääsee nykyään tekemään.

Tuoretta kahvia koneesta

Markkinoilla on nykyään erilaisia kahvikoneita. Tällaisia ovat kapselikoneet, pressopannu tai espressokone, joka valmistaa kahvin vastajauhetuista kahvipavuista. Espressokone toimii niin, että se painaa kuuman veden kovalla paineella hienoksi jauhettujen kahvipapujen läpi. Kahvi valutetaan suoraan kuppiin, joten se on hyvin kätevä. Koneet voivat valmistaa niin tavallista espressoa kuin erilaisia erikoiskahvejakin.Kapselikone on espressokoneita edullisempi vaihtoehto. Ne toimivat niin, että laitteeseen lisätään vesi ja haluttu kahvikapseli. Laite valmistaa kahvin nopeasti suoraan kuppiin. Laitteita on olemassa erilaisia ja niillä saa valmistettua monenlaisia kahveja ja kaakaota. Laitetta ostaessa kannattaa ottaa huomioon, että erimerkkiset kapselit eivät sovi jokaiseen laitteeseen. Jos lempimakusi on siis esimerkiksi Pauligin kapselissa, et voi ostaa toisenmerkkistä laitetta.

Pientä luksusta arkeen

Jäätelökone on kätevä keksintö. Sillä pystyy tekemään juuri omanmakuisia jäätelöitä, niin tuoreista raaka-aineista kuin halutaan. Parasta on juuri se, että sekaan voidaan laittaa kaikki ne ainekset, joista olet vain haaveillut. Kaupasta kun ei välttämättä löydy juuri sitä unelmien jäätelöä valmiina. Jäätelökoneita saa niin OBH Nordican kuin Wilfankin valmistamana. Ne ovat yleistyneet sen verran, että niitä on saatavilla yleisimmistä kodinkoneliikkeistä.

leipäkone

Tuoreen leivän ystäville leipäkone voi tuoda helpotuksen kiireiseen arkeen. Laite toimii niin, että sen sisään laitetaan kaikki leipätaikinaan tarvittavat ainesosat. Tämän jälkeen laitteeseen asetetaan haluama ohjelma. Ohjelma voidaan laitteesta riippuen asettaa alkamaan heti tai niin, että leipä on valmista haluamanasi ajankohtana. Laite hoitaa leivän valmistamisen alusta loppuun. Laite siis alustaa taikinan, nostattaa ja paistaa sen. Leipäkone on erityisen kätevä silloin, kun haluat aamulla tuoretta leipää.Rasvakeittimiä myydään myös koteihin. Ihmiset ovat tähän päivään asti valmistaneet ranskalaiset perunat uunissa, mutta rasvakeitin mullistaa tämän. Sillä voi ranskalaisten lisäksi paistaa esimerkiksi munkit ja lihapiirakat. Enää ei ole pakko lähteä pikaruokalaan saadakseen uppopaistettuja ruokia silloin, kun niitä tekee mieli. Rasvakeittimen eli friteerauskeittimen voi saada kotiinsa 30 – 100 euron hinnalla. Laitteiden vaatimat öljymäärät sekä tilavuudet vaihtelevat, joten laitteita kannattaa vertailla ennen ostopäätöksen tekoa.

Terveellistä aamupalaa

Blenderi on yksi suosituimmista laitteista, sillä sen avulla voidaan nopeasti valmistaa herkullisia aamupalasmoothieita, jotka ovat tämän päivän trendi. Smoothien sekaan voi laittaa mitä tahansa, mitä mieleen tulee ja näin aamupalaan saa sisällytettyä kaikki vitamiinit, joita tarvitset päivän aikana. Blenderi nopeuttaa siis aamun toimia ja siksi monet haluavatkin ehdottomasti tämän laitteen arkea helpottamaan. Laitetta myydään jokaisessa kodinkoneliikkeessä ja ne ovat suhteellisen edullisia laitteita.

Riisinkeitin

Riisinkeitin on yksi kodin pienkoneista, joka on löytänyt tiensä kodinkoneliikkeiden hyllyille. Laite kypsentää riisin ja sammuu automaattisesti, kun riisi on kypsää. Laite pitää riisin lämpimänä muutaman tunnin ajan, joten se on kätevä silloin, kun haluat tarjota ruokaa suuremmalle porukalle ilman, että ruoka jäähtyy. Keittimellä saa kätevästi keitettyä aasialaiset riisit, joiden keittäminen voi joskus olla haasteellista. Riisinkeittimen saa itselleen parillakympillä ja niiden tilavuudet vaihtelevat merkin ja mallin mukaan. Esimerkiksi Verkkokauppa myy erimerkkisiä riisinkeittimiä. Verkkokaupasta löytyy myös kaikki muut kotiin ja keittiöön tarvittavat laitteet.