Luvassa leffailta, mutta herkut puuttuvat? Ei se haittaa nimittäin leffaillalle varmasti keksii, jotakin maukasta naposteltavaa joka makuun. Tässä artikkelissa annammekin hieman apua naposteltavien valitsemisen, jotta seuraavaa leffailtaa ei tarvitse aloittaa naposteltava kriisillä.

Leffaillalle jokaisella on ne perinteiset herkut, jotka napostellaan aina leffan aikana. Välillä kuitenkin pitsa ja popcornit kyllästyttävät. Silloin tilalle pitää keksiä jotain muuta naposteltavaa, jotta lempiherkuistakin saisi vaihtelua. Vaikka leffailta pitsan kanssa onkin klassikko, jota jokainen rakastaa, saattaa sekin välillä kyllästyttää. Toisaalta syynä voi olla erikoisruokavalio tai ruokavalion muutos, jolloin herkkuja joutuu muuttamaan oman ruokavalion mukaan. Laihdutuksen tai muun muutoksen ei kuitenkaan tarvitse tarkoittaa kokonaan herkuista luopumista.

Terveelliset naposteltavat

Pitsan ja popcornien lisäksi leffailtaan on mahdollista valita vaikka minkälaisia terveellisiä ja aivan yhtä maukkaita herkkuja, jotka varmasti maistuvat yhtä hyvin kuin epäterveelliset. Tässä kirjoituksessa annammekin muutamia terveellisiä vinkkejä naposteluun, joilla myös kilot pysyy kurissa. Terveellinen yleensä luokitellaan mauttomaksi, jota harvoin tekee mieli. Näin ei kuitenkaan tarvitse olla vaan saa terveellisistäkin herkuista loihdittua vaikka kuinka houkuttelevia naposteltavia. Kaikki ovat varmasti ainakin joskus kuulleet esimerkiksi vihannesten dippaamisesta. Tässä kirjoituksessa voin oikeastaan luvata, että ne ovat täysin yhtä maistuvia kuin sipsit dipin kanssa. Ja mikä parasta, vihanneksia voi syödä vaikka millä mitalla ilman, että se näkyy vyötäröllä. Vihanneksia on myös todella iso määrä, joista jokainen voi valita suosikkinsa. Kokeile vaikka silpoa paprikaa, kurkkua ja porkkanaa pitkiksi suokaliksi ja sekoittaa viereen kermaviilidippi. Tämä herkku varmasti vie jokaisen mennessään ja seuraavalle leffaillalle ostoslistaan on jo valmiiksi kirjoitettu lempi vihannekset sipsien sijaan. Sipsit voi myös korvata vaikka itse tehdyillä bataatti ja vihannes sipseillä. Tällöin vihannekset silputaan mahdollisimman ohuiksi siivuiksi, jotka sekoitetaan oliiviöljyssä ja laitetaan uuniin paistumaan. Uuniin voi kaveriksi vaikka leipoa gluteenittomia keksejä vähän tasoittamaan suolaista tarjontaa.

Entä jos haluaa vain vaihtelua perinteisiin herkkuihin?

Jos leffaherkkuideat loppuvat kesken, niin voi apuna valitsemisessa käyttää leffan teemaa. Jos leffan tapahtumat sijoittuvat Espanjaan, niin miksei vaikka loihtisi leffaherkuiksi itse tehtyjä tapaksia? Nämä ovat usein todella helppoja sormiruokia, joita saa napsittua samalla kun katsoo leffaa. Erilaisten tapasten lista jatkuu loputtomiin. Näihin pääsee helposti tutustumaan netissä erilaisten ohjeiden kanssa. Yhdet maistuvimmat tapakset varmasti ovat ainakin pekoniin käärityt taatelit ja hunajamelonit. Näillä saa helposti korvattua perinteisen pitsan paikan ja ovat usein myös jopa terveellisempi vaihtoehto.

Entä jos haluaa vain vaihtelua perinteisiin herkkuihin?

Makeiden naposteltavien sijaan voi taas muunnella tutut suolaiset naposteltavat makeiksi. Tämä käy ainakin erinomaisesti popcornien kanssa. Suolaisten popcornien sijaan voi popcornit vaikka dipata sulatetussa suklaassa tai karamellissa. Mukaan voi tietenkin lisätä erilaisia marjoja ja mansikoita. Suklaalla kuorrutetut mansikat pysyvät jokaisen suosiossa kesäisin piknikeillä, joten miksei niitä voisi yhdistää leffailtoihin?

Leffaillan valmistelu voi myös olla pientä hauskaa puuhaa, johon loihditaan nopeasti itse tehtyjä herkkuja. Yksi erittäin helppo ja nopea leffaherkku on keksipallot. Tässä on nopea ja helppo ohje itse tehtyihin keksipalloihin:

2 putkea domino keksejä
200 dl tuorejuustoa
1 teelusikallinen vanilliinisokeria
2 levyä valkosuklaata
50 grammaa voita

Sulata voi mikrossa ja murskaa dominokeksit jauhoksi. Sekoita keksit, voi, tuorejuusto ja vanilliinisokeri keskenään yhdeksi massaksi. Pyörittele massasta pieniä palloja ja laita jääkappiin kovettumaan. Tämän jälkeen sulata valkosuklaa mikrossa ja veteläksi. Ota kovettuneet pallot jääkaapista ja pyörittele ne sulatetussa suklaassa. Laita pakastimeen vähintään puoleksi sunniksi ja tarjoile.